Mitä Karkalissa voi tehdä?

Pitkospuut lehtimetsässä.

Kävellä merkityllä reitillä

Alueen vaihtelevassa maastossa kulkee noin 6 kilometrin mittainen reitti, joka on osittain pitkostettu. Luonnonpuistossa ei saa poistua merkityltä reitiltä.

Meloa ja soutaa

Luonnonpuistoon ei kuulu vesialueita, mutta Karkalinniemeä ympäröivässä Lohjanjärvessä on mahdollista liikkua soutaen ja meloen. Lohjanjärven kautta kulkee Karkkila - Tammisaari -melontareitti. Luonnonpuiston alueella, Karkalinniemen etelärannalla, on maihinnousupaikka, johon voi rantautua veneellä. Maihinnousupaikasta pääsee suoraan Karkalin luonnonpuistoa kiertävälle reitille.

Piirroskuva kultarinnasta.

Tarkkailla lintuja

Karkali soveltuu hyvin linturetkikohteeksi sellaiselle, joka tuntee tai haluaa oppia tuntemaan lintujen ääniä. Rehevässä lehtometsässä lintuja näkee yleensä vain vilaukselta, mutta keväinen laulukonsertti on vertaansa vailla. Suurin osa Karkalin linnuista on varsin tuttuja sekametsälajeja, mutta harvinaisempiakin lajeja löytyy joukosta, mm. harmaapäätikka, lehto- ja varpuspöllö, kultarinta sekä pähkinähakki.

Piirroskuva kallionsinisiivestä.

Tutustua luontopolkuun

Karkalin luonnonpuiston pysäköintialueelta lähtee 2 km:n mittainen Hanski-Hakin luontopolku. Polku kertoo Karkalinniemen lehtoluonnosta ja sen monimuotoisuudesta. Luonnonpuistossa ei saa poistua merkityltä reitiltä!

Uida

Karkalin luonnonpuistossa, etelärannalla, on uimiseen soveltuva ranta, mutta virallista uimarantaa ei kuitenkaan ole. Muualta luonnonpuiston alueelta ei saa mennä uimaan.