Siikavaaran aktiviteetit
Patikointi
Siikavaaran alueella on kauniita harju- ja vaaramaita. Lähes kaikki polkujen kosteikkokohdat ovat pitkostetut, mutta paikoin pitkokset ovat jo huonossa kunnossa. Siikavaaran alueen reitit ja Siikavaaran sienipolku, sopivat päiväretkeilyynkin. Kometon kierros on kunnostettu ja jälleen kuljettavissa.
Luontopolkuun tutustuminen
Siikavaaran sienipolun, 22 km, voi kulkea myös vaelluksena. Sienipolkuun liittyvä opasvihkonen kertoo runsaasta sienilajistosta ja neuvoo parhaita sienipaikkoja polun tuntumassa.
Nähtävyyksien ja näköalojen katselu
Siikavaaran huipuilta, etenkin Kometon kalliojyrkänteiden päältä ja Ränninvaarasta avautuu monta upeaa maisemaa eri suuntiin. Idässä siintää Suolijärvi selkineen ja lännessä, Pudasjärven puolella paistavat jo Pohjanmaan tasaisemmat maat.
Melko lähellä Siikavaaran aluetta sijaitseva Kempasvaara avaa myös uusia näkymiä Kainuun vaaramaihin.
Kalastus
Onkiminen ja pilkkiminen alueen lammissa on sallittua jokaisenoikeudella.
Virtaavissa vesissä tarvitaan valtion kalastonhoitomaksun (eraluvat.fi) lisäksi Metsähallituksen Pohjois-Pohjanmaa-Kainuu vapalupa 5411, eräluvat.fi). Luvat voi ostaa Metsähallituksen erälupien verkkokaupasta (eraluvat.fi).
Kalastajan on tarkistettava kalastusrajoitukset osoitteesta kalastusrajoitus.fi.
Muut aktiviteetit
- Erävaellukset kävellen: Siikavaaran selänteen suuntaisesti kulkeva reitti soveltuu pitkiinkin vaelluksiin, samoin kuin Siikavaaran sienipolku (22 km).
- Hiihto: Alueella ei ole merkittyjä hiihtolatuja. Hangilla voi hiihtää vapaasti.
- Metsästys: Siikavaara kuuluu pienriistan metsästysalueeseen Puolanka 5608. Luvat voi ostaa Metsähallituksen erälupien verkkokaupasta (eraluvat.fi).
- Paikallisilla asukkailla on ns. vapaa metsästysoikeus.
- Marjastus ja sienestys: Alueella on marjastus ja sienestys sallittua. Luonnonmarjoista alueella esiintyy mustikkaa ja puolukkaa, soilla kasvaa hillaa ja karpaloa. Sienilajisto on runsas ja sato parhaina vuosina suuri.