Tammisaaren saariston kansallispuisto sijaitsee meriteitse 18 km (10 merimailia) Tammisaaren keskustasta etelään. Yksi eniten liikennöidyistä reiteistä Helsingin ja Hangon välillä kulkee puiston sivuitse.

Kansallispuistoon pääseminen edellyttää merimatkaa. Helposti saavutettava, ihan ydinkeskustassa oleva satama (Pohjoinen Rantakatu 15, Tammisaari) sijaitse noin 120 km Turusta ja noin 100 km Helsingistä.

 

Retkeilyreiteille

Kansallispuistoon pääseminen edellyttää aina merimatkaa joko omalla veneellä tai taksiveneellä. Puiston saarille voi myös meloa, mutta se vaatii vankkaa merimelontakokemusta.

Jussarön, Älgön ja Modermaganin saarilla on merkittyjä reittejä

Veneellä Tammisaaren saaristoon

Saariston retkikohteet saavuttaa parhaiten veneellä.

Myggen III kulkee keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin 9.8.2024 asti Tammisaaresta Jussaröhön. Katso aikataulut ja lisätiedot (myggen.fi)

Satamasta lähtee isompi vene, joka vie turisteja Jussaröön.
 

Polkupyörällä Tammisaaren saariston kansallispuistoon

Linja-autolla Tammisaaren keskustaan

Helsingistä ja Turusta on linja-autoyhteyksiä Tammisaaren keskustaan. Yhteyksiä voi hakea Matkahuollon aikatauluhausta (matkahuolto.fi).

Junalla Tammisaaren keskustaan 

Helsingistä ja Turusta on junayhteyksiä Tammisaaren keskustaan. Yhteyksiä voi hakea VR:n aikatauluhausta (VR.fi)

Autolla Tammisaaren saariston kansallispuistoon

 

Lähikohteita

Raaseporin rauniolinna, Linnantie 110, 10710 Snappertuna

  • Raaseporin keskiaikainen linna on yksi Suomen merkittävimmistä ja komeimmista linnanraunioista. Se kertoo kiehtovasta keskiajasta, jolloin Suomi oli osa Ruotsin valtakuntaa. Elämänmeno Raaseporin linnassa vaihteli hallintokeskuksen arjesta loisteliaaseen hovielämään. Samoile ritarisalissa ja tornikammareissa, eläydy sodankäynnin tunnelmiin ampumakäytävässä ja ihaile maisemia näköalatasanteella!

Dagmarin puisto, Leksvallintie 300, 10660 Raasepori

  • Suosittu päiväkohde, joka on saanut nimensä tanskalaissyntyisen prinsessa Dagmarin (keisarinna Maria Fjodorovna) mukaan.  Paikkaa kutsutaan myös nimellä Källviken. Venäjän keisari Aleksanteri III vieraili puolisonsa Dagmarin kanssa lähteellä Tsarevna-huvipurrellaan viisi kertaa 1800-luvun lopussa.