Tekemistä ja näkemistä Kärnäkosken linnoituksella

Tule kulkemaan kauniilla Saimaan kannaksella ja tutustumaan arvokkaaseen kulttuurihistoriaan:

Kärnäkosken linnoituksen rakennutti venäläinen kenraali A. Suvorov 1700-luvun lopussa Pietarin suojaksi, osaksi Kaakkois-Suomen linnoitusketjua. Linnoitus sekä sitä kiertäneet muurit ja vallihauta ovat nähtävillä raunioina. Nauti tunnelmasta mutta ethän kiipeile linnoituksen muureilla putoamisvaaran vuoksi! Lue lisää linnoituksen historiasta

Vuorilinnoitus eli redutti kuuluu Kärnäkosken linnoitukseen ja sijaitsee noin 400 metriä päälinnoituksesta etelään tien toisella puolen, laavun takana. Redutille johtaa polku linnoituksen vieressä sijaitsevasta lotjasatamasta ja laavulta. Aikoinaan vartiomies näki vuorilinnoitukselta kaukaisetkin kulkijat ja veneet.

Kärnäkosken mylly rakennettiin 1830-luvulla. Jauhatus myllyllä loppui 1950-luvun puolivälissä. Kylätoimikunta on kunnostanut myllyn ja sen viereisen sahan. Myllyn ovet ovat avoinna kävijöille pääsiäisestä syyskuun loppuun ympäri vuorokauden.

Lotjasatama on kiinnostava jäänne 1900-luvun alusta, jolloin Kaukas-yhtiö rakensi rautatien ja kuljetti puita Kuolimolta Saimaalle. Matalien vesien aikaan laiturirannassa voi nähdä jäänteitä lotjasataman vanhoista paaluista. Nykyisin lotjasatamassa on laituri uimareille ja veneilijöille sekä tulentekopaikka ja laavu. Alueella ei kuitenkaan ole virallista uimarantaa.

Lampaat laiduntavat kesäisin linnoituksella ja ilahduttavat eläinten ystäviä.

Perinnemaisemat linnoituksella ovat maakunnallisesti arvokkaat. Lue lisää linnoitusalueen luonnosta

Tapahtumia järjestetään linnoituksella esimerkiksi lapsille.

Retkeilijöitä tutustumassa vanhaan Kärnäkosken myllyyn.

Retkietiketti

Piirretty kuva, jossa perhe kävelee kesäisellä polulla.

1. Kunnioita luontoa. 

2. Suosi merkittyjä reittejä.

3. Leiriydy vain sallituille paikoille.

4. Tee tulet vain sallituille paikoille.

5. Älä roskaa.

Lue lisää