- Suosittua nyt
- Yleistä retkeilystä
- Jokaisenoikeudet
- Retkietiketti
- Saamelaisalueen retkietiketti
- Majoittuminen
- Retken suunnittelu
- Retkiruoka
- Suunnistaminen
- Tulenteko
- Turvallisuus
- Varusteet
Retkiruokaa sesonkien mukaan
Kaikilla kasviperäisillä ruuilla on sesonkinsa, jolloin ne kypsyvät luonnossa. Sesongin aikana kasvikset, marjat ja hedelmät ovat tuoreimmillaan ja niiden maku ja rakenne ovat parhaimmillaan.

Vuoden ruokasesongit kannattaa hyödyntää retkiruoan tekemisessä kuivaamalla ruoka-aineita. Kuivatut ruoat säilyvät hyvin ja voivat odottaa seuraavaa retkeä hyvänkin aikaa. Retkiruoan vuosikello kertoo, milloin mitäkin elintarviketta kannattaa ottaa talteen ja kuivata.
Retkiruoan vuosikello
Kevään sesonkiruokia:
- viljellyt sienet
- raparperi
- parsa
- varhaisperunat
- koivunmahla
- hauki, ahven ja silakka
- villivihannekset ja versot
Kesän sesonkiruokia:
- nauris, retiisi ja porkkana
- nippusipulit ja ruohosipuli
- sokeriherneet
- avomaan salaatit ja yrtit
- kukkakaali, parsakaali ja varhaiskaali
- mansikat, vadelmat, herukat ja mustikat
- kuha, ahven
Syksyn sesonkiruokia:
- kukkakaali, parsakaali, kiinankaali, ruusukaali
- punajuuri, nauris ja koko juuressato
- avomaankurkku
- maissi
- omena
- marjat ja sienet
- silakka, ravut, muikku, siika, hauki
- hirvi, sorsa
Talven sesonkiruokia:
- valko-, puna- ja savoijinkaali
- porkkana, lanttu, palsternakka, punajuuri, juuriselleri
- kuivattu ja pakastettu herne, pavut
- kuha, made, muikku
- jänis, riekko